Om Projektet

36 organic m² är ett projekt där jag ska bygga om ett uthus på gården till ett litet hem. På bloggen får ni följa hela processen från att söka bygglov till inflytt.
36m² i två plan på ca 4x4meter vardera där det på nedre plan blir hall, toalett och kök och uppe sovrum med förvaring. Närproducerade, återanvända, ekologiska material och byggtekniker är något jag kommer sträva efter att använda i så stor utsträckning som möjligt. Jag kommer försöka bygga på ett mer eftertänksamt sätt, där kvalité, sunt förnuft, behov och charm går före lågpris och slit och släng.


Mål
- Bygga ett hem av bra material Välja bort byggmaterial som vid något av stegen tillverkning/montering/användning/demontering/avfall kan vara skadliga för miljön eller människan.
- Tänka långsiktigt Mitt hem ska byggas av hållbara material och konstruktioner som ska vara lätta att underhålla och hålla väldigt länge.
- Inspirera och bolla idéer!
- Visa att det går att bygga modernt och praktiskt fast man använder gamla material och tekniker.
- Bli oberoende
   - Bygga utan lån, eller möjligen lån som är överkomliga att betala tillbaka inom en kort framtid
   - Bygga med tekniker, installationer och material som jag inte behöver kalla in experthjälp att se över utan som jag kan klara själv
- Lära mig mer!