19 okt. 2013

"Toaletten"

Det sista jag prioriterade att bygga klart på mitt bygge var toaletten. Rummet på 1,3x2meter in till höger från hallen. Planen var där att ha ett handfat och en separerande torrtoalett. Men, nu har tiden gått och jag har faktiskt prioriterat om. Tänk att jag som bara för några år sedan aldrig skulle kunna tänka mig något annat än vattentoalett i porslin helt väljer bort toalett inomhus utan hellre går på dass året om! För så är det, under de två år jag bott här har jag använt dasset (såklart även det separerande) som bara ligger ett par meter från mitt hus, året om. Jag saknar verkligen inte att gå på toalett inomhus, däremot saknar jag mer förvaring. Den platsbyggda garderoben jag byggde på våning två rymmer mycket men rätt opraktisk för dagligt bruk dessutom byter jag oftast om nere så det blir ett fasligt springande upp och ner. Dessutom saknar jag ett handfat så jag slipper tvätta ansiktet och borsta tänderna i köket. Så så blir det, "toaletten" som stått oinredd i två år ska nu bli "walk in closet", klädförvaring samt ett handfat, lyxigt värre va!?
Rakt fram. Här har varit förvaring av diverse kläder och annat under åren som gått, därav klädstången. Fläcken på golvet är ett minne från den tiden jag förvarade verktyg och byggmaterial här, det är linolja som runnit ut.
Minifönstren där innerbågarna fortfarande är omålade för att jag inte vet vilken färgsättning jag vill ha. Det ena saknar även smyg. Jag ångrar lite att jag inte gjorde vinklade smygar även här precis som jag gjorde i hallen, men det är ju faktiskt inte försent att göra om. Blir så väldigt mycket ljusare och fönstren upplevs som större då.
Här är den ena väggen inte klar alls och den andra bara halv. Anledningen varför den fortfarande bara är halvbyggd är för att jag hade en idé om att fylla den med sand eller grus för att få dels ett tungt ljudisolerande material i väggen men även ett tungt värmelagrande. Här börjar jag bli lite tveksam om det kommer riskera att trycka ut väggen om sanden eller gruset packas hårdare och hårdare eftersom huset rör sig. Nu lutar det åt att stoppa i gamla tegelstenar jag har och stoppa spån mellan så det inte skallrar, vi får se!
Jag hade ju även en tanke om att stoppa in ett ljusgenomsläppsfönster mot köket, men den iden har jag slopat, jag är nöjd utan det!
Rakt fram ser ni den bärande stolpen som stöttar den tvärgående bjälken som alla mellanbjälklagsbjälkar ligger på. Lägg även märke till vilken enorm skillnad på in och utsida på dörren, här obehandlad och på översta bilden skrapad, slipad, oljad och linoljelackad!

Hursomhelst, hoppas ni hakar på och vill se hur det blir när det blir helt klart!

3 kommentarer:

 1. Vi har äntligen lagt pappersarbetet bakom oss och ska till att bygga ut för toalett (ej vatten-) och dra in vatten. Och nu på morgonen är världen frusen och vi inser att det kommer bli en vinter med dass och bära och koka vatten. MEN faktiskt är det bara det senare som känns lite jobbigt, med disk och tandborstning, inte dasset.

  "Förr åt man inne och sket ute, nu är det tvärtom" som gubben sa :)

  SvaraRadera
 2. vad roligt:) har saknat dina uppdateringar, men kan säga att jag haft tid att istället läsa dina gamla inlägg, vilket också var guld värt!

  SvaraRadera
 3. Åhh va skoj att se att du uppdaterat igen..blir så inspirerad varje gång jag läser om allt fint jobb du och dina vänner gör.. =)
  Ser fram emot fler uppdateringar!
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera