19 okt. 2012

Im back!

Det är verkligen dags! Det var över ett år sedan som jag bloggade på riktigt och det har hänt en hel del sedan dess. Jag tänkte ta tag i det här och göra några utvärderingsinlägg om mitt hem men också visa er vad som har hänt sen sist och vad som är kvar. Förhoppningsvis får jag tummen ur och gör klart lite grejer med.
Vi börjar lite smått med något som egentligen inte har med bygget att göra men något jag använt mycket sedan sist och något som lite representerar hur jag försöker tänka när jag väljer och konsumerar. Nämligen disktrasan från hemslöjden jag skrev om här för drygt ett år sedan. Diskborsten var tyvärr för mjuk och blev rätt snart utbytt mot en vanlig, däremot disktrasan! Vilken hit! Snygg, effektivare och fräschare än engångstrasor, bara att slänga med i tvätten när det är dags. Kommer aldrig mer in någon slabbig äcklig engångstrasa i mitt hem igen. Köpte rätt snart en till från VäxboLin för att ha en att skifta med när den andra är i tvätten, och till min födelsedag fick jag en i bomull som min mor stickat!

Växbo Lins limefärgade och den min mor stickat som snyggt matchar köksbänken.

3 kommentarer:

 1. Härligt att du skriver igen!

  Det här med disktrasor. Alltså, själv brukar jag klippa fyrkanter ur gamla t-tröjor och frottéhanddukar. Sen kan man välja att tvätta eller slänga. Min man vill absolut ha wettex. Så dem kör jag i diskmaskinen, gång efter gång efter gång.  SvaraRadera
 2. Annars kan man koka upp vanliga wettex trasor
  då försvinner all smuts.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst hela din blogg för länge sedan och kom för ett par dagar sedan att tänka på detta inlägg när jag köpte ny diskborste så jag tänkte tipsa dig om en sak.

  Gå in på närmaste "Granngården" och köp en diskborste från "De Laval".

  Den är vit och blå och helt fantastisk. Smuts bara rinner av den när man sköljer av den så den är alltid fräsch. Men det bästa är att den tydligen håller oerhört länge. Jag har hört om folk som haft samma i närmare 10 år! Så där har du en miljövänlig en! Även om den är gjord av plast.

  SvaraRadera