17 mars 2012

Vem är du och vad vill du läsa mer om?

Hönorna på grönbete sommaren 2010
Som ni kanske märker händer det inte så mycket här på bloggen just nu. Tills jag fått tillbaka blogg-lusten är jag väldigt nyfikna på vilka ni är som läser och vad ni vill läsa mer om.
Vem är du? Hur hittade du hit? Har du något eget byggprojekt? Vad vill du läsa mer om? Eller något annat du undrar över? Eller säg bara hej!

22 kommentarer:

 1. Hej är en falubo som har hittat hit internetvägen. Jag tycker det är intressant att läsa om alla dina fiffiga lösningar. Jag ser fram emot att läsa om toalettbygget :)

  SvaraRadera
 2. En skåning som ramlade in via Alternativs forum. Försöker själv få fason på mitt nyinförskaffade eternithus och låter mig gärna inspireras av andra som gärna avstår från plast, mineralull etc och som provar på lite mer hållbara och kreativa lösningar.

  SvaraRadera
 3. Snickare i Sörmland, hittade hit via en länk. Mycket inspirerande läsning. Du verkar vara väldigt duktig och finurlig. Läser gärna mer om olika byggprojek du tar dig för :-).

  SvaraRadera
 4. Norrlänning i exil i Falun, ja du vet ju vem jag är...hittade till din blogg via den andra bloggen, via pryl och porslinsintresset och intresset för byggnadsvård. Vi har ju ett minst sagt stort renoveringsobjekt som vi jobabr sakt framåt! Som vanligt är du välkommen på besök, vi kan alltid behöva expertråd :-)

  SvaraRadera
 5. Vet faktiskt inte hur jag hittade hit, men jag uppskattar bloggen mycket :) Jag vill gärna fortsätta att läsa om ekologiska byggtips och andra återanvändningstips. Det behöver inte vara kopplat till ditt eget bygge :)
  Vi renoverar löpande vårt hus från 40-talet och behöver hela tiden tips och ideer.
  Skriv gärna om hur olika lösningar fungerar hemma hos dig efter det att du använt dem ett tag. Speciellt intressant är ditt skafferi.

  Tack för en riktigt bra blogg!

  SvaraRadera
 6. En östgöte som grunnar på mitt eget lilla husbygge. Norpar mycket idéer och lösningar från dig.
  Billigare och enklare byggande är ett mycket intressant och roande ämne tycker jag.
  Minns inte hur jag hittade hit. Länkar till länkar, det vanliga sättet.

  SvaraRadera
 7. En norrländska i excil som nu mera bor i Mälardalen. Vill bo i ett litet torp på vischan någonstans utan vare sig vatten, el eller andra måsten förutom att få torpet att fungera. Ett självhushåll egentligen...
  Jag har inte riktigt nått dit, men bor i alla fall på landsbygden sedan några månader tillbaka och gör mitt bästa för att få till en viss självhushållning på åtminstone grönsaks- och örtfronten.
  Slumpades in på din blogg när jag satt och slösurfade en dag. En lyckad surf!
  Jag har fått så många bra idér och uppslag som jag tänker använda mig av när jag och min man ska bygga ut vår snickarbod och göra om den till gäststuga. Det blir inte idag och inte imorgon, men snart. Mycket snart...

  Tack för en jättebra blogg!
  Hoppas att blogginspirationen kommer tillbaka snart för jag vill gärna fortsäta att läsa om dina projekt.

  SvaraRadera
 8. Jag är slöjdlärare och bor i Göteborg. Ska i vår börja bygga ett litet hus på hjul och läser din blogg för att få inspiration och idéer. Faschineras av din drivkraft att bygga schysst och suger åt mig av smarta lösningar. Det är jätteroligt att få läsa om vad som händer i ditt husbygge. Vore också kul att få läsa om vad du snickrar när du jobbar som snickare.

  SvaraRadera
 9. Jag hittade hit när jag satt och läste om smarta lösningar och "alternativa" boendeformer som hus på hjul, geodetiska kupolhus osv.

  I fredags köpte min familj en mindre gård i Dalarna och på denna gård finns ett gårdshus liknande det du byggt i.

  Jag har blivit tilldelad loftet på detta hus, ska se till att isolera upp och fixa till så att jag kan ha det som "eget rum" när vi är där på gården.

  Har även visat din blogg för resten av familjen då dom också har intresse för hantverk och smarta lösningar.

  Mitt byggande kommer inte vara på samma eko-nivå som du har haft men jag har tänkt att försöka bygga huvudsakligen av återanvända material då det är bra för budget och planeten.

  Tack för att du har delat med dig!

  SvaraRadera
 10. Åh, det är alltid så himla kul att höra om folk man är lik! Hon var himla snygg, tjejen, men jag vet inte om jag tycker att vi är så lika...

  SvaraRadera
 11. Bor i innerstan i Stockholm, men längar alltid tillbaka till Dalarna.*suck* Hittade hit via länk på Facebook som Fru Plogen postade.
  Blir väldigt inspirerad och peppad av ditt projekt!
  Hej!

  SvaraRadera
 12. Hej rara! jag kikar in här alltsomoftast! älskar juh att kika på din inredning, dina projekt i huset och din konst!!!

  kramar i våren, Lycke

  SvaraRadera
 13. Jag kikar in här ofta och hoppas på fler inlägg om ditt bygge eller överhuvudtaget tankar kring miljöhänsyn i vardagen, kreativa lösningar och annat. gör inget om du skrivit om det förr heller, då många inte läst det gamla och bra grejer tål att upprepas helt enkelt!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 14. Utbildad byggingenjör/snart bygglovshandläggare. Tror jag hittade hit via länk i nån miljöblogg men minns inte vilken. Läser gärna mer om miljövänligt byggande och smarta lösningar och även om hur det är att bo "litet".

  SvaraRadera
 15. Minns inte hur jag hittade hit, det var för nåt år sedan.
  Jag bor i lägenhet i Göteborg, har en liten 50-talsstuga vid havet. Det är intressant att läsa om hur du försökt lösa allt på ett bra sätt miljömässigt och så har du så kluriga lösningar v.d.g. inredningen!
  Märta

  SvaraRadera
 16. Tintin i Brukshuset i Tällberg24 mars 2012 12:45

  Jag fick tips om bloggen igår via Åsa Pellas på Dalaliv. En blogg helt i min stil eftersom jag driver en butik som bland annat säljer linoljefärger och "reservdelar" till hus. Min mission är att få människor ska använda traditionella färger istället för kemikalier i vatten. Vilket härligt projekt ni har och eftersom jag är "ny" på bloggen så gör det inget att du inte haft skrivlust :), jag har ju en del att läsa i kapp. Fortsätt tipsa om lösningar där miljöaspekten är en naturlig del av materialvalet, var inte rädd för att låta tjatig.

  SvaraRadera
 17. Alternativ/Återläsare som hittat hit via någons länk för länge sedan. Road av återbruk och vill gärna bo på mindre antal m2 i framtiden. Intressant o idérikt och läsa din blogg.
  mvh Anna

  SvaraRadera
 18. Hej! Är en "tjej" som under en längre tid bott utomlands på en plats dit ecotänk inte riktigt nått ännu. Är nu tillbaka i Sverige och tar ett litet steg i taget mot en grönare vardag. Jag vill gärna läsa om konkreta, praktiska gröna tips! Tack för en intressant blogg!
  Lo

  SvaraRadera
 19. Tre timmar! Är hur länge jag har suttit och läst din blogg ikväll. Jag hade den sparad sen tidigare men har bara sporadiskt tittat in, men nu har jag lusläst den och är så himla glad och inspirerad! Kanske för att jag köpt ett eget litet hus som behöver omvårdnad. Önskar att jag hade dina kunskaper!

  SvaraRadera
 20. Sanna Pyhäsalmi26 april 2012 08:01

  Jag bloggsurfade runt lite på ekobloggar. Hittade denna och kände att den dagen vi hittar hus så kan det vara bra att samla på sej så mycket tips det bara går.
  Östgöte som bor i Linköping.

  SvaraRadera
 21. Det är aldrig så roligt att por nära de människor som de är likartade! Hon var otroligt comely, kvinna, men jag är inte trovärdig Jag anser att vi är så tvilling,
  Inredning

  SvaraRadera
 22. jag bild googlar ganska ofta för att hitta lite bättre ledtrådar då dom är visuella;)och det var ditt jordröret som fånga min uppmärksamhet så jag klicka vidare hit! själv är jag från södra dalarna och håller på med ett lite större projekt;)det jag skulle vilja läsa om är en fortsättning på bloggen bara...

  SvaraRadera