4 dec. 2011

Lister

Det var dags att sätta lister runt bänkskivan och mot mahognyväggen. Ett problem. Jag har skrivit det förr och det är värt att göra igen, enda anledningen att jag använt mahognyn på väggen var för att jag kom över några spillbitar som skulle slängas. Jag skulle aldrig välja att köpa mahogny nytt. Dels på grund av de långa transporterna och dels på grund av att jag inte vill bidra till den illegala korrupta handeln. Här kan ni läsa om Greenpeace arbete mot den illegala Mahogny handeln!

Så vad skulle jag ta för lister? Jag ville ha något som gick ton i ton men adra tropiska träslag känndes ju heller inte rätt. Så kom jag på det! En teknik som används i detta land i hundratals år, ådringsmålning, att helt enkelt imitera ett 'finare' träslag. Så jag gjorde ett försök!
Köpte en foglist och tog fram oljefärgerna som jag blandade med lite linoljelack för att färgen inte skulle bli helt täckande. Riktigt bra blev det.

Här listen mellan bänkskivan och väggen. En målad foglist kluven på mitten.

4 kommentarer:

 1. I mitt förra hem så plockade jag av en masonitskiva från en dörr och fann mahognyådrade speglar. Ramarna måste målas om men jag lyckades faktiskt och det är inte så svårt. Vad bra att du informerar om handeln av mahogny. /therese

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Undrar vad du använt för pigment/färg. Jag skulle också behöva göra ngt liknande men har haft svårt att hitta rätt blandning av pigment

  SvaraRadera
 3. Tack! Oj, jag vet faktiskt inte, en blandning av de färger som fanns i målarlådan. Tyvärr den närmaste beskrivning jag kan ge. Testa dig fram! Lycka till!

  SvaraRadera
 4. OKi, tack får fortsätta att laborera ;)

  SvaraRadera