17 juli 2011

Unikt

Det slog mig just hur unikt mitt bygge är. Kanske på fler punkter men jag tänkte speciellt på att mitt hem är fritt från snickarens bästa vän, silikon och latex. Inte många hus idag som slipper det kladdet.

3 kommentarer:

 1. Låt säga att du hade valt ett standarbadrum, dvs med dusch/bad och tvättställ och dylikt. Hur hade du våtrumsanpassat det då utan silikonskikt eller vad för andra saker det finns?
  Jag kan inget om bygge men har följt din blogg med stort intresse. Om jag hittar ngn kvällskurs inom snickeri/bygg kommer jag definitivt teckna upp mig. :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle helt enkelt byggt utan tätskikt. Tror inte alls på det sätt man bygger badrum/våtrum idag, hus rör på sig och förr eller senare blir det fuktskador. Tror det var folksam som gjorde en undersökning om badrum rätt nyss och kom fram till att de i snitt håller 13 år om jag inte minns helt fel.
  Nästa steg blir faktiskt att bygga ett badrum/tvättstuga för min del och då kommer jag bygga av material som klarar av fukt, dvs leca, tegel, puts osv. Tänk dig hur man byggde ladugårdar förr i tiden. Och givetvis med bra ventilation som ventilerar ut den största delen av fukten som blir.
  Duschkabin blir det med, att spruta vatten på en vägg och tro att man inte får fuktskador måste vara det knäppaste människan kommit på.

  Och btw, många ser framför sig omoderna fula badrum bara för att man bygger på detta sätt. Googla Tadelakt och kolla in riktigt häftiga ytskikt på badrum!

  Det tycker jag verkligen du ska! :D

  SvaraRadera
 3. Kloka ord!
  När vi letade "nytt" gammalt hus förra året blev jag förvånad över alla helkaklade badrum i gamla trähus.
  Ett sådant skulle vi aldrig våga köpa.
  Många har "fixats till" under den senaste tioårsperioden, det ska bli intressant att se hur försäkringspremierna höjs.

  SvaraRadera