19 apr. 2011

Linoljelack


Nu är första lagret med linoljelacken struken i köket. Le Tonkinois som är fri från lösningsmedel och endast innehåller linolja och tungolja och som precis som de flesta linoljeprodukter går att använda på de flesta underlag. Om man få tro den fina burken så är den godkänd av den Franska flottan, då duger den åt mig med!

6 kommentarer:

 1. Du får ge en recension av den vid tillfälle,vi funderade på att testa på nåt golv,men vill ju inte ha den där blanka lackkänslan. Har dom inte några olika varianter av produkter med linolja och tungolja, eller tänker jag fel..?

  SvaraRadera
 2. Ja denna blir blank, läste dock att man kunde blanda den med något så den blev matt. Men ja, dom har en hel del produkter! Tyvärr var deras hemsida lite bristfällig på info och inspiration!

  SvaraRadera
 3. Om man tittar på deras instruktionsblad så står det "Matt yta erhålls genom iblandning av GELOMAT matteringsmedel i sista strykningen"

  http://www.letonkinois.se/instrodatabl-filer/instr_linoljefernis_bioimp.pdf

  SvaraRadera
 4. Å vad du har hunnit långt och så fint det blir!!! Det var ett tag sen jag kikade in här. :) Golvet i sovrummet är ju helt fantastiskt!!!

  SvaraRadera