6 dec. 2010

Hur skulle ni gjort?


Nu är det bara slutspurten på loftet/sovrummet kvar. Jag har en exakt bild i mitt huvud på hur jag tänkte ha det. Men jag är väldigt nyfiken på att höra hur ni som läser bloggen skulle inreda, måla och möblera! Snälla kan ni inte skriva en rad?

4 kommentarer:

 1. Jag hade nog haft en kraftfull färg på väggarna (stark röd) och en mörkare färg i taket (typ teak - som både du och jag är barnsligt förtjust i) sen hade jag ställt min fina stora bruna säng rak ut, mitt i rummet (under fönstret som är i bild) sen hade jag haft en mysig hänghörna i höger hörn härifrån sett, ett räcke mot trappen i ryggen och så nån mysig liten fåtölj eller puff eller liknande. Efter väggen lite hyllor med plats för grejer och likt dej en garderob till vänster. Men jag tror att jag skulle ha en som jag kunde flytta på (typ en byrå) så att man kunde möblera om ifall man ville. Golvet skulle nog få en heltäckningsmatta eller liknande stor matta för att få det varmt och gosigt på golvet, den kunde få vara i en starkare färg - typ orange om väggarna var röda, kort sagt, mycket mys i jordnära färger.
  Det var min idé, jag är dock helt övertygad att jag gärna skulle flytta in i din möblering, det kommer bli KALAS tror jag!

  SvaraRadera
 2. Det är rummet med det svarta fönstret eller?
  Ljust ljust grått tak, halvljusa gråa väggar, mörkt grått golv.
  Stor ullmatta på golvet i klara färger, rya.
  Fåtölj med fotpall i ett hörn (helst denna: http://www.antikvarlden.se/uploaded/image/2007/11/20/Eames.jpg ) och ett bord till tekoppen.
  Förvaringsmöbler längs väggarna (vad ska man annars göra med så lågt i tak)till böcker, spel och kläder, teak blir bra.
  Någon mer svartmålad möbel med mjuka former som matchar fönstret, typ en stol brevid sängen som jag, likt Elin, skulle placera mitt under fönstret. Inga gardiner.
  Kanske ett par tjocka kuddar undanstoppade i en hög i ett hörn att sitta på (om man vill förvandla rummet till något sorts vardagsrum) som matchar mattans klara färger.
  En liten hylla med leksaker till alla barn som vill hälsa på dej.

  SvaraRadera
 3. Tack för din goa kommentar vännen ***
  Har skaffat allt mitt julpynt från loppis eller tradera..tycker de har absolut finast där! Lätt att få tag på äldre och finare pynt till ett bra pris om man är ute i god tid...gillar ju bäst sådant med lite 50-tals, 60-talskänsla på pyntet! Sak visa lite mer jag kommit över här framöver någon pigg dag :)

  Ojoj...det tål att tänkas på hur jag skulle möblera och måla i fina sovarummet här!
  en sak är säker i allafall..och det är att jag skulle placera en ganska stor och härligt gammaldags säng med smidesknoppar under fönstret...lite på sniskan mitt i rummet...! Kanske hänga nåt tunt, underbart tyg i taket över sängen (har visst ite sommarkänslor här, fniss)...och väggarna skulle nog bli mer åt ljusgrå...blå....mmmmummms! Ska fundera mera på detta!!!!!!!
  Nyfiken på hur du skulle göra!

  Har du förresten något bra namnidé till lill-grabben jag har i magen?
  Inte så lätt när syster fått heta "Lava" och storebror "Iso"... :)

  Adventskramar Lycke

  SvaraRadera
 4. Jag skulle måla allt ljusrosa med röda blodådror och kanske lite blålila också, så det känns som att sova i en livmoder. Gött!

  Kram Byggare Bob

  SvaraRadera