3 okt. 2010

Dörr före & efter

Igår kväll började jag fixa med innerdörren. Fanéret som lossnat lite på ena sidan limmades fast och lacken på hela ena sidan av dörren skrapades bort, slipades och oljades. Väldigt bra blev det, se själva!

6 kommentarer:

 1. Fin fint!
  Blir lika glad varje gång jag läser din blogg, så härligt med återanvändningen :)

  SvaraRadera
 2. Kul! :) Ja det finns så otroligt mycket som går att återanvända!

  SvaraRadera
 3. wow. det är så tillfredsställande att det går att renovera på det viset. jag har lägenheten full av såna dörrar som sett sina bästa dagar - vad skrapade du bort lacken med?

  SvaraRadera
 4. Ja, fler detaljer! Hur gjorde du, vad använde du? Mina 50-tals-lägenhetsdörrar ser ut som din före-bild...

  SvaraRadera
 5. Bra att ni frågar! Sådant tänker inte jag på att förklara. På min dörr var lacken i såpass dåligt skick att det var jättelätt att skrapa bort med en färgsskrapa, i fiberriktningen för att slippa fler fula repor, jag använder mig av sk 'lillskrapor' http://www.byggfabriken.com/sortiment/verktyg/spacklar-och-skrapor/info/produkter/108-220-lillskrapan/
  Sen slipade jag med fint sandpapper.
  Om lacken sitter bättre skulle jag rekommendera att bara slipa med slipmaskin, börja med grovt papper sen finare och finare.
  Där trycket satt fick jag pilla lite extra för att få bort allt skit som grott fast.
  Sen oljade jag med kokt linolja bara, torkade av det som inte sugit in med en trasa efter ett tag. Tänkte även testa att vaxa den med linoljevax för att få en mer hållbar yta. Återkommer om hur det gick!

  SvaraRadera
 6. perfekta instruktioner - tack! det verkar tillräckligt enkelt för att jag ska våga mig på det. mycket inspirerande.

  SvaraRadera