15 juli 2010

Olssons


Under tiden jag rivit har jag på några brädor hittat text, namn och datum.
'Det är snöväder och jag är ledig, Lördag!'
Allan Olsson 22-11-1947

Sedan på stolpen jag flyttade;
Gunnar Olsson 1 - 12 1947
Helge Olsson 13 - 8 1949

Och enligt vad jag vet sedan tidigare bodde på gården mellan 1945-1950 Lars och Johanna Olsson, kanske var Allan, Gunnar och Helge deras söner? Som byggde uthuset? Jag känner att jag verkligen behöver forska vidare i det här!
Stay tuned!

3 kommentarer:

 1. Vilken häftig känsla det är att hitta sådana ting!
  När vi byggde vårt hus så skrev vi små meddelanden för framtiden att läsa :)

  Klokt Projekt du jobbar med!

  /Lollo

  SvaraRadera
 2. Åj, vad spännande!
  Huset har plötsligt fått en helt annan själ än det hade förut. Spara noga meddelandena från Olssons, huset behöver dem nog, tror jag? Glöm inte att lägga in ett eget meddelande i väggen nånstans, för eftervärlden.

  Det är Mimmi som skriver, som är en sån som sparat på vad andra skulle slänga sen sjuttiotalet, och därför nuförtiden kan glädja andra med saker de inte visste att de skulle behöva!
  Jag menar vem köpte sextiotalssaker på sent sjuttiotal, för struntsummor?....jo, det gjorde jag, om det var bra grejjor.

  Så mitt budskap är att om man är ung och fattig idag skall man köpa åttiotalssaker, för det kan man tjäna på om tjugo år! :-D
  /Mimmi

  SvaraRadera
 3. Lollo; Vekligen! Hoppas på att jag kan forska vidare i vilka de var, hade varit så intressant!
  Kul att du tycker det!

  Mimmi; De ska jag verkligen spara! Och jag har redan planerat en tavla inne över dörren där alla som varit med och byggt ska få skriva sina namn! Men jag passar på att skriva integrand då och då på platser man bygger in med!

  Mimmi, du låter som en klok själ! :D

  SvaraRadera